referater mv.

Indkaldelse til Årsmåde 2024


Årsmøde/Udstilling 2024 for Vestjydske Kunstnere
Årsmøde d. 2. maj kl. 19-21 i Huset for Kunst og Design i Holstebro


 1. Valg af dirigent og referent
 2. Beretning
 3. Regnskab
 4. Valg til styregruppen. Marian Bojsen, Tom Juhl Nielsen og Flemming Hilbert er på valg. Tom modtager ikke genvalg. Valg af to suppleanter og to revisorer.
 5. Indkomne forslag
 6. Kontingentfastsættelse
 7. Nye tiltag
 8. EventueltÅrets udstilling (jubilæumsudstilling) i august:


Da Huset har førsteret til udstillingstider har vi måttet rykke vores årlige udstilling fra oktober til august. Tidspunkterne i forbindelse med udstillingen er som følger:


 • Tilmelding af værker senest mandag d. 8. juli (tilmeldingsskema udsendes senere)
 • Indlevering af værker mandag d. 29. og tirsdag d. 30. juli
 • Ophængning onsdag d. 31 juli og torsdag d. 1. august
 • Fernisering fredag d. 2. august kl. 19.00
 • Udstillingen slutter søndag d. 25. august.
 • Nedtagning efter kl. 16.


Styregruppen foreslår, at åbningstiderne følger Husets egne udstillinger, så der er åben torsdag og fredag 14 – 18 og lørdag og søndag 12 – 16. Førhen havde vi åben både tirsdag og onsdag, men der var meget få besøgende de to dage. De nye åbningstider er en time længere; til gengæld kan medlemmerne nøjes med en enkel vagt under udstillingen.
Referat fra VKE 23 slutmøde 5.-11.-2023 i Huset for Kunst og Design.

 

Om Efterårsudstillingen 2023

Årets udstilling har haft godt 500 besøgende foruden flere skoleklasser. Det er tilfredsstillende, men der er plads til mange flere besøgende.        


De nye tiltag under udstillingen med besøg af skoleklasser har været en succes, til croquis var der knap en snes med blyant og blok, mens artist talk og tegnedagen var slet besøgt. Ergo, det tager tid for at slå på tromme for og indarbejde nye tiltag.


Der var mere end 300, der havde stemt til Årets kunstværk: Tom Juhl Nielsens maleri

”The little boy and the wolf” blev en suveræn topscorer. 


Opgaven med at åbne og lukke på udstillingsdagene har meget hvilet på Marian Bojsens skuldre; det skal fordeles bedre fremover. 


Af årets seks gæsteudstillere vil styregruppen spørge Signe Mouritzen, Christel Bach, Bob Davis og Kathryn Birkholm om de vil være kommende medlemmer af VK. 


Efterårsudstillingen 2024 bliver en sensommerudstilling. Holstebro bys 750års jubilæum har fremrykket vores udstillingstid til august måned.

Styregruppen arbejder på et evalueringsskema til medlemmerne her efter udstillingen.

 

Om Påskeudstillingen på Dronninglund Kunstcenter

VKs Påskeudstilling åbner Palmesøndag d. 24. marts 2024 og hænger 3-4 uger. Der er mere udstillingsareal end vi er vant til, så der er ikke stramme begrænsninger for antallet af værker.

Udstillingen bliver kurateret af stedet, så der vil nok blive valgt ud mellem værkerne. Der er god depotplads, så ikke viste værker kan opbevares på stedet udstillingen. Det er en salgsudstilling og udstillingsstedet tager 30% af salgsprisen.

Tilmeldingen skal ske først i marts måned, så arrangørerne har tid til at arbejde med værklisterne.

Værkerne skal indleveres en uge før åbningen.

Dronninglund Kunstcenter ser gerne, at vi i vore arbejder forfølger et forårstema (påske, forår, spiring, vækst, nyt lys – nyt liv, sol……). Værkerne forventes at være af nyere dato, ikke ældre end to år.

Fragten af værker til og fra Dronninglund må vi prøve at aftale medlemmerne imellem.

Det er vederlagsfrit at udstille på Kunstcentret. Stedet har værkerne forsikret under udstillingen.


Fællesmøde

I maj måned holder VK ordinært fællesmøde. I søndags sagde et af vore medlemmer, at man nærmest har mødepligt til fællesmøder! Dato, sted og klokkeslæt kommer senere.

I VKs styregruppe arbejdes der for, at VK kommer til at indgå med tiltag i forbindelse med Holstebros 750års fejring.


/Franz


NYHEDSARKIV

GAMLE NYHEDER
Kære Vestjydske Kunstnere


Vores Efterårsudstilling 2023 er slut på søndag, d. 5. november.

Vi mødes til tapas og vin kl. 16 i Huset for Kunst og Design i Holstebro. Ud over traktementet vil I blive orienteret om forårets udstilling på Dronninglund i ugerne 31, 32, 33 og 34. Franz og Asger vil orientere Jer om den kommende udstilling og tiden indtil vi igen skal mødes for at udstille.


HUSK! HUSK! Husk!

Nedtagning af værker foregår kl. 17.00 efter traktement og orientering.

Bestyrelsen glæder sig til at se Jer alle sammen på søndag.

På bestyrelsens vegne

Annette

Vestjydske Kunstnere udstiller i Huset for Kunst og Design

i perioden 5. oktober – 5. november kl. 14 – 17 (undtagen mandag).


I forbindelse med udstillingen er der nogle aktiviteter, som du kan deltage i:


Croquis

Croquis onsdag, d. 11. oktober kl. 19 – 21, kan du være sammen med 2 af de udstillende kunstnere Marian Russel Boysen og Tom Juhl Nielsen og en model

Kom og tegn de uperfekte og lynhurtige tegninger af en dygtig nøgenmodel. Croquis-tegning er tegning, hvor dit øje indfanger de væsentligste former og deres indbyrdes forhold, og du skaber spændende stregtegninger - lige til at hænge på væggen derhjemme.

Du skal blot medbringe dit eget papir og tegneredskaber. De 2 trænede tegneundervisere giver dig gerne instruktion - hvis du ønsker det.


Papirstørrelse og kvalitet vælger du selv. Medbring blyant i forskellige bløde numre fra HB2 – HB8, samt f.eks. kul: sort, brun, teglrød, gult og en tuschpenArtist Talk


Artist Talk søndag, den 15. oktober kl. 15 – 17, ved 2 af de udstillende billedkunstnere Franz Jensen og Tom Juhl Nielsen.

Du vil denne eftermiddag få lejlighed til at høre de to kunstnere fortælle om baggrunden for deres kunst, hvem de er, hvilke teknikker de anvender og ikke mindst om de historier, de ønsker at formidle gennem kunsten. I en tæt dialog med dig, får du selvfølgelig chancen til at stille spørgsmål med fokus på værkerne, og samtidig kan du få et par kommentarer til et værk, du selv medbringer. Det bliver en hyggelig eftermiddag, hvor kunstnerne vil gå bag om tingene og deres udtryk.Tegning


Tegning onsdag, d. 25. oktober kl. 14-17 kan du være sammen med 1 af de udstillende kunstnere Annette Kampmann Ilfeldt, der vil stå for, tegneundervisningen. Du kan vælge mellem at tegner individuelt eller arbejder på et samlet værk sammen med nogle af alle deltagerne.

I de timer vi har sammen, vil du få genopfrisket nogle teknikker og komme godt i gang. Der er motiver overalt. I løbet af eftermiddagens 3 timer kan du øve dig i at tegne forskellige motiver og flotte opstillinger af de billeder, der hænger på væggene, interiøret, en væg eller dør, portræt fra fotos på din IPhone, tegne et billede af dig selv eller den, der sidder ved siden af dig. Teknikker til tegninger fra fantasien har jeg også et forslag til. Du kan også være med til at tegne et stort fællesbillede. Ligegyldigt hvad du tegner vil du lære om proportion og perspektiv, lys og skygge, samt mange forskellige tegneteknikker. Vi afslutter tegnetimerne med at se på de forskellige udtryk deltagergruppen har.

Du skal selv medbringe de materialer, du vil arbejde med. Annette medbringer en rulle papir til et stort fællesbillede, som vil blive tegnet på gulvet. Husk en blød pude til knæene. Medbring dine egne tegneredskaber: F.eks blyanter (HB2, HB4, HB8), kul, blyantsspidser, viskelæder og hvidt papir (gerne i forskellige størrelser og kvaliteter fra A4 og opefter), samt en skitsebog uden linjer), du vil kunne bruge fremover.


Vi glæder os til at se dig. Hilsen Vestjydske Kunstnere


INVITATION TIL FERNISERING


VESTJYDSKE KUNSTNERE UDSTILLER I
HUSET FOR KUNST OG DESIGN I HOLSTEBRO

TORSDAG, D. 5. OKTOBER 2023 KL. 19.00I år har vi gjort noget NYT hvilket gør at udstillingen bliver en anderledes, spændende og inspirerende udstilling af foreningens kunstnere med de mange forskelligartede værker.


Ferniseringen indledes med taler, en sang og ballet. Dernæst vil der være tid til at se de spændende værker, den nye ophængning samt at tale med hinanden.

Ved ferniseringen bliver der serveret vin og snacks.

Udstillingen vil rumme billedværker i olie, akryl og akvarel, installationer og mange skulpturer i sten, træ og keramik og mange andre materialer af både kendte og ukendte, samt nye og ældre udstillere. Men udstillingen er sat op på en ny måde.


Vi glæder og til at se jer denne aften, samt andre tidspunkter i løbet af udstillingen.

Udstillingen vil kunne ses i perioden 6. oktober - 5. november. kl 14-17 (undtagen mandage)


Tag gerne venner og bekendte med og spred gerne rygtet!


Husk at stemme på hvilket kunstværk der skal være Årets Kunstværk 2023.


I forhallen vil der være taloner, du kan udfylde og stemme på hvem der skal vinde prisen.

Her vil du også kunne finde en værkliste og en beskrivelse af kunsten i de forskellige rum.


I løbet af udstillingsperioden vil der som noget nyt blive afholdt Croquis, Artist Talks, samt være et tegne-arrangement.
Nærmere info om disse arrangementer i reolen i indgangslokalet.


MANGE HILSNER FRA BESTYRELSEN

TIL DELTAGERE, DER HAR MELDT SIG TIL OPHÆNGNING AF VÆRKER I FORBINDELSE MED EFTERÅRSUDSTILLINGEN I HUSET FOR KUNST OG DESIGN I HOLSTEBRO ONSDAG, DEN 4. OKTOBER 2023


KÆRE OPHÆNGER

VI MØDES I HUSET FOR KUNST OG DESIGN DEN 4. OKTOBER KL. 9.30

DEJLIGT AT DU VIL HJÆLPE MED AT HÆNGE OP. VI SKAL NOK FÅ EN SPÆNDENDE, GOD OG SJOV DAG – OG IKKE MINDST EN SPÆNDENDE UDSTILLING 😊

SOM TAK FOR DIN INDSATS VIL I LØBET AF DAGEN VIL DU FÅ EN SANDWICH OG WIENERBRØD, SAMT NOGET AT DRIKKE.

KAFFEMASKINEN PÅ STEDET ER NOGET TRÆG I DET, SÅ TAG EN TERMOKANDE MED KAFFE/THE MED, SAMT EN KOP. ANNETTE BAGER BOLLER OG TAGER SMØR OG OST MED, SÅ VI FÅR EN GOD START!


MANGE HILSNER BESTYRELSEN FOR VK